372 woorden
2 minuten leestijd

Is het wespenseizoen voorbij?

Langzaam maar zeker gaan wij naar de herfst. Bloemen en planten verliezen hun gloed, terwijl de bomen gaan verkleuren. Met de komst van de herfst is het echter nog niet gedaan met de wespen.

Meeste overlast in oktober & november

In het vroege voorjaar zoekt de wespenkoningin een bij voorkeur beschutte plek voor haar nest. Door de maanden heen groeit dit uit tot een nest soms wel ter grootte van een flinke basketbal. De wespen kauwen houtdeeltjes tot een papje. Dit is de bouwsteen van het nest. Uiteindelijk zie je ware kunstwerken van papier verschijnen. In het nest bevinden zich meerdere raten en ingangen. De populatie neemt snel in omvang toe. Eind van de zomer kunnen er wel 3000 tot 5000 wespen in zitten.

Wanneer is een wespennest gevaarlijk?

In de zomermaanden vliegen wespen in en uit om voedsel en bouwmaterialen te verzamelen. Dit wordt meegenomen naar de koningin. Als je het nest met rust laat en de koningin niet bedreigt, vormt dit meestal geen probleem. September / oktober zijn de nesten echter overvol. Er is steeds minder voedsel omdat de bloemen en planten uitgebloeid zijn. In een overlevingstand worden de duizenden wespen agressiever en kunnen nu in huis of tuin een ware plaag zijn.

Is het veilig om een wespennest nu te verwijderen?

Een nest in de vrije natuur levert geen direct gevaar op. Dit kan blijven zitten. In of rondom je huis, caravan of boot is een ander verhaal. Ga niet zelf aan de slag. Voor je het weet komen er enorme aantallen wespen op je af. Hongerig en agressief is dit geen pretje, zelfs gevaarlijk. Spuit of plak het nest ook niet dicht! Wespen vinden en vreten zich altijd weer een uitweg. Dit kan maar zo binnen in je woning zijn.

Laat je wespennest door ons als professional verwijderen. Onze bestrijders dragen beschermende kleding, en gebruiken wettelijk toegestane bestrijdingsstoffen. Deze kunnen alleen door officieel geregistreerde en gecertificeerde bedrijven worden verkregen. Een certificatiepas laat desgewenst zien dat je te maken hebt met een ervaren en opgeleide bestrijder. Ook weet je bij ons altijd van te voren waar je qua prijs aan toe bent, geen vervelende verrassingen achteraf.

Bel, mail of app ons!

Point Pest Control

Bel, app: 06 - 135 930 47

Mail:  info@pointpestcontrol.nl

Nieuwsoverzicht