Muizen vangen! Hoe doet u dat?

06-07-2021

Muizen vangen: ontdek de verschillende manieren!

Heb jij muizen in huis? Je bent niet de enige. Ruim een kwart van ons land heeft te maken met muizen in en rondom het huis. Een pretje als huisdieren zijn ze zeker niet! Misschien eten ze jouw eten wel op of knabbelen ze aan je elektra. En heb je ook nog eens te maken met muizenkeutels. Deze onbeschofte indringers wil je niet in huis. Hoe je ervan afkomt? Muizen vangen natuurlijk! In dit blog leggen wij je alles uit over de beste manieren om muizen te vangen.

Wat is de noodzaak om muizen te vangen?

Wanneer jij muizen in huis hebt raden wij aan zo snel mogelijk in te grijpen! Muizen planten zich in razend tempo voort. Hierdoor kan jij binnen de kortste keren een muizenplaag in huis hebben. Het vervelende daarvan is dat je een grotere kans oploopt in contact te komen met muizen. En dat kan gevaarlijk zijn als zij ziektes met zich meedragen. Deze kunnen zij via aangetast eten of via hun ontlasting overdragen aan de mens. Daarmee brengen ze onze gezondheid in gevaar.

Verschillende manieren van muizen vangen

Er bestaan tal van manieren om muizen te vangen. Het grootste verschil zit in de diervriendelijkheid. Wij zullen hieronder de meest voorkomende manieren bespreken.

Muizen vangen zonder val

De meest diervriendelijkste manier is om muizen te vangen in een vangkooi, hiermee worden ze levend gevangen. Muizen vangen met emmer blijkt een relatief makkelijke methode te zijn. Het is tevens zeer effectief. Zo kan je met keukenrolhouders een brug maken om muizen in de bak te lokken. Het fijne van deze methode is dat de muizen niks overkomt. Je kunt ze daarna zelf loslaten in de natuur. Doe dit op minimaal 1,5 km afstand zodat ze de weg niet terug vinden.

Muizen vangen met valĀ 

Een andere manier is gebruik maken van muis dodende vallen. Deze dien je op een plekken neer te leggen waar de muizen het meest voorkomen. Zie jij veel muizenkeutels in de keuken? Grote kans dat zij daar verblijven. In sommigen gevallen kan het zijn dat je geen progressie boekt met muizen vangen met val. Dat kan te maken hebben met de plek van de vallen of het niet kunnen beschikken over professionele bestrijdingsproducten. Tip: gebruik geen kaas. Het is een fabeltje dat muizen daarop afkomen.

Muizen vangen met lijm

Muizen vangen met lijm is de meest dieronvriendelijkste manier, in Nederland is deze methode als enige land in Europa verboden. Dit wordt namelijk als dierenmishandeling beschouwd omdat ze blijven plakken en daarmee nog niet dood zijn. Wees je wel bewust van het feit dat deze methode fikse boetes kan opleveren.

Professionele bestrijding

Heb jij alle methodes geprobeerd? En kom je maar niet van die muizenplaag af? Niet getreurd! Er bestaan diverse professionele methodes om muizen te vangen. Ben jij benieuwd hoe wij jou snel kunnen helpen? Neem dan direct contact op! Bel ons op 0613593047. Mail u liever? Mail dan naar info@pointpestcontrol.nl