Ongedierte houdt ook van jouw aangenaam verwarmde huis!

Lage temperaturen, vroeg donker en minder zon, een nieuw seizoen is aangebroken.

Net als wij, gaan ook dieren in de natuur op zoek naar warmte en beschutting.

Zo stellen muizen en ratten onze verwarmde huizen zeer op prijs.

Met name de muis, met zijn ultra flexibele skelet, verschaft zich door minuscuul kleine gaatjes toegang tot je leefomgeving.

Eenmaal binnen zijn de omstandigheden ideaal om hun familie super snel uit te breiden.

Muizen kunnen tot wel 10 nesten per jaar werpen. De jongen zijn bovendien na ongeveer 10 weken geslachtsrijp. Ook ratten vermenigvuldigen zich snel, en zijn voor je het weet een plaag. Ze knagen graag op leidingen en snoeren, en je treft urinesporen aan op je aanrecht en in kasten.

In de praktijk spelen leef- en gedragsverschillen tussen ratten en muizen een rol bij het toepassen van de juiste bestrijdingsmethoden en producten. De nieuwsgierige muis is veel minder voorzichtig dan de rat. Expertise is dus noodzakelijk om effectief te weren en te bestrijden. Wel gedijen ze beiden in een omgeving, waar voedsel, water en comfortabele nestmogelijkheden zijn. Kortom in jouw huis en/of bedrijf!

Ruim consequent in- en rondom het huis goed op. Sluit vuilcontainers en bewaar etenswaren zo veel mogelijk in afgesloten bakjes. Dus ook je voorraad diervoeding voor bijvoorbeeld je hond en kat in de schuur. Zet flink de schaar in begroeiing tegen je muren. Dit is namelijk een uitgelezen plek voor een nest. Voer je de vogels in de tuin? Doe dit dan gedoseerd en overdag. Horecagelegenheid?! Een schone keuken en restaurant zijn voorwaarde voor een ongediertevrije locatie voor je gasten.

Toch een rat of muis gesignaleerd? Ze zijn zelden alleen, en laten zich nu eenmaal niet herkennen aan een rugnummer. Neem daarom direct contact met ons op, en voorkom problemen met deze ongenode gasten.